Poly-feed MAR 20-20-20 с 1% екстракт от морски водорасли и микроелементи

СЪСТАВ И ХАРАКТЕРИСТИКИ

Универсална формулация за листно приложение при всички култури с балансирано съдържание на макроелементите, подходяща за всички фази от развитието им. Обогатен е с екстракт от водорасли, които стимулират растежа и подобряват храненето на растенията, което води до по-висока производителност.

  • Екстрактите от водорасли катализират клетъчния метаболизъм и подобряват клетъчното производство на хормоните на растежа, спомагат за образуване на повече хлорофил в растенията. Повишените нива на хлорофил подобряват усвояването на слънчевата енергия. С повече налична енергия, всички процеси на растеж на растението са стимулирани, което води до по-силни растения и способност за преодоляване на стреса от неблагоприятните условия на околната среда.
  • Екстрактите от водорасли съдържат редица растителни микроелементи под формата на стабилни хелати.
  • Чрез повишаване развитието на кореновата система, екстрактите от водорасли подобряват способността на растението да абсорбира вода и хранителни вещества от почвата.
  • Стимулират синтеза на антиоксиданти и други химични съединения, които подобряват силата на растенията и спомагат за увеличаване на полезната микрофлора в почвата.

Водоразтворим NPK тор на база калиев нитрат, карбамид и моноамониев фосфат. Фосфорът (P 2 O 5) и калия ( K 2 O) са напълно разтворими във вода и амониев цитрат. Използваните суровини за микроелементите са соли на бор, молибден, хелатирани (EDTA), желязо (Fe), манган (Mn), цинк (Zn), мед (Cu).

Анализ Типичен Микронутриенти Типичен (pрm)
Общ азот ( N) 20% Желязо (Fe) * 1000
Нитратен азот (N-NO 3) 5,7% Манган (Mn) * 500
Амониев азот (N-NH 4) 3,9% Бор (B) 200
Амиден азот (N-NH 2) 10,4% Цинк (Zn) * 150
Фосфор ( Р 2О 5) 20% Мед (Си) * 110
Водоразтворим калий ( K 2 O) 20% Молибден (Mo) 70
* EDTA-хелати

Ниско съдържание на биурет.
Обогатен с пълния спектър от EDTA - хелатирани микроелементи.
Не съдържа хлор, натрий и други вредни елементи за растенията.

Схема на приложение:

За листно приложение и фертигация при всички култури във всички фенологични фенофази 400-500 гр/дка

Опаковка 25 кг